Соління м'яса в барабанних масажерах
Файли
Дата
2014
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Значним попитом у населення користуються солоні м'ясні вироби. Їх
технологія базується на складних процесах при яких на сировину діє зовнішній
фактор різноманітної природи. Процес засолювання м'яса можна розглядати як
фільтраційно-дифузійне насичення шматка розчином солі. Сіль проникає у товщу
м'яса дуже повільно, тому для прискорення цього процесу шматок періодично
деформують, використовуючи різні фізичні методи одним з методів інтенсифікації
найчастіше є механічний вплив насичення м'яса розчином солі, а також циклічне
деформування - масажування. Оптимізувати процес масажування можна шляхом
механічної дії - ударом.
A significant demand from the population use salted meat products. their
technology is based on complex processes in which raw material has external
factor of various nature. The process of salting meat can be regarded as
filtration and diffusion saturation piece brine. Salt penetrates into the thickness
meat very slowly, so to speed up this process periodically piece
deform using various physical methods one method intensification
often the mechanical effects of saturation meat brine, and cyclic
deformation - massaging. Streamline the process can be achieved by massaging
mechanical action - strike.
Опис
Ключові слова
барабанні масажери, сіль, соління м'яса, massager drum, salt, salting meat, кафедра екології та екоменеджменту, кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції
Бібліографічний опис
Коваль, О. А. Соління м'яса в барабанних масажерах / О. А. Коваль, М. О. Полумбрик // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 458.