Переваги індукторів інтерферону перед екзогенним інтерфероном
Файли
Дата
2014
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Інтерферон (ІФН) - це низькомолекулярний білок, який має противірусну,
протибактеріальну, імуномодулюючу та протипухлинну дію. На сьогоднішній день
застосування інтерферонів у медичній практиці є звичайним. Але незважаючи
на значне клінічне застосування препаратів ІФН, для них характерні деякі побічні
ефекти: збільшення частоти серцевого ритму, зниження обсягу лейкоцитів у крові,
тромбоцитопенія, шкірний висип, незначне випадання волосся, набряки, кашель,
утруднене дихання. При використанні інтерферону у великих дозах спостерігається:
млявість, нудота, блювота, болі в животі та суглобах, запаморочення.
Interferon (IFN) - is a low molecular weight protein that has antiviral,
antibacterial, immunomodulatory and antitumor activity. To date,
interferon in medical practice is common. But despite
significant clinical use of IFN preparations, they are characterized by some side
effects include increased heart rate, decrease in white blood cell count,
thrombocytopenia, skin rash, slight hair loss, edema, cough,
shortness of breath. When used in high doses of interferon have:
lethargy, nausea, vomiting, abdominal pain and joint pain, dizziness.
Опис
Ключові слова
інтерферон, білок, індуктор, interferon, a protein, inducer
Бібліографічний опис
Кістенюк, Н. С. Переваги індукторів інтерферону перед екзогенним інтерфероном / Н. С. Кістенюк // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 478.