Вплив радіаційного опромінення на процеси перекисного окиснення у Aspergillus versicolor
Файли
Дата
2014
Автори
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Впродовж останніх років зростає техногенне навантаження на біосферу,
особливо небезпечним фактором є радіаційне забруднення. Зручною моделлю для
вивчення радіоадаптативних пристосувань є мікроміцети, які завдяки широкій
амплітуді адаптивних реакцій на дію різноманітних факторів поширенні у
різноманітних умовах довкілля та займають домінуюче положення деструкторів.
Мікроміцети є постійними компонентами біогеоценозів, тому мають ряд
пристосувань до виживання в умовах підвищеного радіаційного фону, які до цього
часу ще детально не вивченні. Відомо, що радіаційний вплив призводить до
стимуляції вільнорадикальних процесів.
In recent years, increasing human impacts on the biosphere,
factor is particularly dangerous radioactive contamination. A convenient model for
study radioadaptatyvnyh micromyceta devices is that due to the wide
amplitude of adaptive responses to the action of various factors in the dissemination of
various environmental conditions and dominates destructors.
Micromycetes are permanent components of ecosystems, as have a number of
adaptations to survive in conditions of high background radiation that previously
as yet no detailed study. It is known that radiation exposure leads to
stimulation of free radical processes.
Опис
Ключові слова
перекисне окиснення, Aspergillus versicolor, радіаційне опромінення, radiation exposure, lipid
Бібліографічний опис
Підгерська, Л. О. Вплив радіаційного опромінення на процеси перекисного окиснення у Aspergillus versicolor / Л. О. Підгерська // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 496.