Використання методу молекулярної механіки для вивчення просторової будови та енергетичних характеристик теоброміну і кофеїну
Файли
Дата
2014
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
На властивості і реакційну здатність біологічно активних речовин, зокрема, представників групи алкалоїдів кофеїну та теоброміну, суттєво впливає їхня просторова будова. Метод молекулярної механіки дає можливість розрахувати геометричні параметри молекул та їхні енергетичні характеристики, які будуть адекватні експериментальним даним. Молекулярна механіка ґрунтується на законах пружності, що описують взаємодії, які призводять до поєднання атомів в молекулі.
Даний метод можна віднести до емпіричних. Переваги його використання у порівнянні з іншими полягають у відносній простоті та швидкості розрахунків.
The properties and reactivity of biologically active substances, of a group of alkaloids caffeine and theobromine significantly affect their the spatial structure. Molecular mechanics method makes it possible to calculate
geometric parameters of molecules and their energy characteristics that will
adequate experimental data. Molecular mechanics is based on the laws
elasticity, describing the interactions that lead to combinations of atoms in a molecule. This method can be classified as empirical. The advantages of its use in Compared with other lies in the relative ease and speed of payment.
Опис
Ключові слова
теобромін, кофеїн, молекулярна механіка, theobromine, caffeine, molecular mechanics, кафедра технології оздоровчих продуктів
Бібліографічний опис
Стеценко, Н. О. Використання методу молекулярної механіки для вивчення просторової будови та енергетичних характеристик теоброміну і кофеїну / Н. О. Стеценко // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 530.