Технологія фондану - традиції та інновації
Файли
Дата
2014
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Fondant au chocolat - відомий французький десерт, який все більш набуває
популяризації в закладах ресторанного господарства всього світу. Фондан винайшли у
1981 році в провінції Обрак, в Авейроні, який знаходиться в самому центрі Франції.
Автором десерту став знаменитий французький шеф-кухар ресторану Лагійоль, володар
3 зірок Мішлена, вищої кулінарної нагороди, Мішель Брас. Над створенням фондану
шеф-кухар разом із своїми підлеглими працював більше двох років. Головною задачею
та ідеєю було створення страви, яка б була ніжною та рідкою усередині, а також
хрусткою і «бісквітною» зовні.
Fondant au chocolat - famous French dessert that becomes increasingly
popularization institutions in restaurants around the world. Fondan invented in
1981 in the province of Aubrac in Aveyroni, which is located in the heart of France.
The author was the famous French dessert chef Lahiyol, the owner
3 Michelin stars, the highest culinary awards, Michel Bras. On the creation fondanu
chef with his subordinates worked more than two years. The main goal
and the idea was to create a dish, what would be soft and liquid inside, and
crispy and "biscuit" outside.
Опис
Ключові слова
десерт, шеф-кухар, фондан, dessert, fondan, chef, кафедра готельно-ресторанної справи
Бібліографічний опис
Гавриш, А. В. Технологія фондану - традиції та інновації / А. В. Гавриш, О. О. Дудкіна // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 595-596.