Якість харчових продуктів - важлива детермінанта продовольчої безпеки
Файли
Дата
2014
Автори
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
В сучасних умовах пріоритетною проблемою є забезпечення продовольчої безпеки держави. Продовольча безпека - це насамперед, фізична доступність продовольства, яка передбачає наявність продуктів харчування на всій території країни у будь-який час і в необхідному асортименті. Дослідження обсягів споживання основних продуктів харчування за період 1990-2013 рр. свідчить про істотне його скорочення. Рівні споживання продовольства за багатьма параметрами не відповідають науково-обґрунтованим нормам. Особливо критичне положення склалося із споживанням молока і молокопродуктів, плодів і винограду, рівень споживання яких не досягає навіть мінімальним норм. Лише за такими продуктами, як хліб і хлібопродукти, картопля, яйця фактичне споживання перевищувало раціональну норму.
In modern terms a priority concern is food security. Food security - is primarily physical accessibility Food, which provides for food throughout the country at any time and in the right range. Research in consumption of basic foodstuffs for the period 1990-2013 gg. Indicates a significant decrease. The levels of food consumption in many ways not meet evidence-based standards. Particularly critical situation was with the consumption of milk and dairy products, fruits and grapes, the consumption of which is not even minimum standards. Only products such as bread and bakery products, potatoes, eggs actual consumption exceeded rational norm.
Опис
Ключові слова
продовольча безпека, продукти харчування, асортимент, food safety, food, range, кафедра економіки праці та менеджменту
Бібліографічний опис
Сіднєва, Ж. К. Якість харчових продуктів - важлива детермінанта продовольчої безпеки / Ж. К. Сіднєва // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 714.