Соєвмісний інгредієнт – компонент замороженого десерту зі зниженою глікемічністю

Ескіз

Дата

2014

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Інститут продовольчих ресурсів

Анотація

Розроблено технологію замороженого десерту з цукрозамінником – фруктозою з додаванням соєвмісного білкового компоненту і пюре чорниці. Визначено оптимальні параметри виробництва і складу замороженого десерту. На основі проведених розрахунків було встановлено, що заміна цукру на фруктозу дозволить знизити глікемічність продукту для замороженого продукту з фруктозою і соєвмісним білковим компонентом на 10,04. Економічна привабливість від впровадження замороженого десерту з цукрозамінником підтверджена техніко-економічними показниками: прибуток від виробництва десерту складає – 2704 грн/т, рентабельність – 10 %. A technology for frozen dessert with sweetener - fructose with the addition of soy-containing protein component and blueberry puree. The optimum parameters of the production and composition of the frozen dessert. On the basis of calculations, it was found that replacement of sugar will reduce fructose glikemichnost frozen food product with the soy protein and the fructose component at 10.04. The economic attractiveness of the introduction of frozen dessert with sweetener confirmed the technical and economic indicators: income from the production of dessert - 2704 UAH / t, profitability - 10%.

Опис

Ключові слова

заморожений десерт, frozen dessert, фруктоза, fructose, соєвмісний білковий компонент, soy-containing protein component, пюре чорниці, blueberry puree, технологія, technology, кафедра мехатроніки та пакувальної техніки, кафедра технології молока і молочних продуктів

Бібліографічний опис

Осьмак, Т. Г. Соєвмісний інгредієнт – компонент замороженого десерту зі зниженою глікемічністю / Т. Г. Осьмак, О. О. Осьмак // Продовольчі ресурси : проблеми і перспективи : збірник наукових праць за матеріалами ІІ Міжнародної науково-практичної конференції Секція 1. «Сучасні ресурсозберігаючі технології в харчовій промисловості. Безпечність та якість харчових продуктів», 11 листопада 2014 р., «Інститут продовольчих ресурсів» НААН України, м. Київ . – К. : Нац. наук. центр «Інститут аграрної економіки», 2014. – С. 162-164.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced