Використання «електронного носу» із штучними нейронними мережами в аналізі ковбасних виробів

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2015

Автори

Арсеньєва, Лариса Юріївна
Пасічний, Василь Миколайович
Пушкарьова, Ярослава Миколаївна
Калініченко, Ася Олександрівна

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

«Електронний ніс» - це аналізатор парів на основі матриці різноманітних сенсорів, що імітують роботу органу нюху людини. Мультисенсорна система включає три рівня: рецепторний (сенсори), обмінний та інтерпретаційний (алгоритми обробки багатовимірних даних). "Electronic nose" - a vapor analyzer based on a matrix of different sensors that mimic the human olfactory organ work. Multi-sensory system includes three levels: receptor (sensors), exchange and interpretive (multivariate data processing algorithms).

Опис

Ключові слова

нейронні мережі, ковбасні вироби, електронний ніс, neural networks, sausages, electronic nose, кафедра експертизи харчових продуктів, кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів

Бібліографічний опис

Використання «електронного носу» із штучними нейронними мережами в аналізі ковбасних виробів / Л. Ю. Арсеньева, В. М. Пасічний, Я. М. Пушкарьова, А. О. Калініченко // Перспективи розвитку м'ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : програма та матеріали четвертої міжнародної науково-технічної конференції, 24 — 25 березня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – С. 26-27.