Спосіб приготування емульсії масло/вода з гуміарабіком (Патент на корисну модель № 99237)
Файли
Дата
2015
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб приготування емульсії масло/вода з гуміарабіком включає приготування водної фази з
додаванням гуміарабіку в кількості 5 %, приготування масляної фази, приготування
предемульсії змішуванням, двостадійну гомогенізацію під тиском з отриманням концентрованої
емульсії, введення в харчовий продукт. Приготування водної фази проводять при температурі
25-30 °C, перемішування проводять при швидкості перемішування 50-100 об./хв, отриману
водну фазу відстоюють 4-5 год. до зникнення піни, при приготуванні масляної фази
використовують 9-10 % цитрусового масла, процес проводять при температурі 25-30 °C,
приготування предемульсії проводять при швидкості перемішування 2500-3000 об./хв протягом
15-20 хв, гомогенізацію проводять під тиском 310-320 кг/см2.
Method of preparation of the emulsion oil/water with gum Arabic comprising preparing a water phase with
the addition of gum Arabic in an amount of 5 %, cooking oil phase, the preparation of
predeals mixing, dostudio homogenization under pressure to obtain a concentrated
emulsion, the introduction of the food product. The preparation of the aqueous phase is carried out at a temperature
25-30 °C, stirring is carried out at a stirring speed of 50-100 rpm.min received
the aqueous phase defend 4-5 hours. until the disappearance of foam, in the preparation of oil phase
use 9-10 % citrus oil, the process is carried out at a temperature of 25-30 °C,
cooking predeals is carried out at a stirring speed of 2500-3000 rpm.min for
15-20 min, homogenization is carried out under a pressure of 310-320 kg/cm2.
Опис
Ключові слова
кафедра експертизи харчових продуктів, безалкогольні нопої, гуміарабік, крохмаль, застосування емульсій, soft drinks, gumarabic, starch, the use of emulsions
Бібліографічний опис
Патент 99237 Україна, МПК (2015.01) A23L 1/00 Спосіб приготування емульсії масло/вода з гуміарабіком / Луговська О. А., Сидор В. М. ; власник НУХТ. - № u2014 13282 ; заявл. 11.12.2014 ; опубл. 25.05.2015, Бюл. № 10.