Оптимізація процесу екстрагування пряно-ароматичних рослин для виготовлення вина

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2010

Автори

Білько, Марина Володимирівна
Гречко, Ніна Яківна

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

В статті розглядається динаміка накопичення фенольних та екстрактивних речовин, терпенових спиртів та вітаміну С при виготовленні водно- спиртових екстрактів з пряно-ароматичної сировини для вермутів. Встанов- лений та обґрунтований оптимальний час екстрагування та концентрація екс- трагенту.
In article considers the dynamics of accumulation of phenolic compounds, terpene alcohols and vitamin C in the technology of hydro-alcoholic extracts from spicearomatic plants for Vermouths. Optimal time of extraction and concentration of extractant have been determined.

Опис

Ключові слова

тонізуючі, антисептичні речовини, пряно-ароматична сировина, екстракція, вермут, дієтичні, antiseptic substance, vermouth, aromatic raw materials extraction, diet, tonic, кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Бібліографічний опис

Білько, М. В. Оптимізація процесу екстрагування пряно-ароматичних рослин для виготовлення вина / М. В. Білько, Н. Я. Гречко // Харчова і переробна промисловість. - К. : НУХТ, 2010.

Зібрання