Підбір оптимальних умов вирощування міцелію для штучного культивування їстівних грибів
Вантажиться...
Файли
Дата
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Стаття присвячена підбору умов штучного культивування вищих базидіоміцетів з метою створення на їх основі харчових та лікувально-профілактичних продуктів. Встановлено, що серед семи досліджених агаризованих поживних середовищ найбільш сприятливим для більшості штамів виявився вівсяний агар. Вивчено вплив температури на ростові показники базидіальних грибів. Досліджені штами, за винятком Flammulina velutipes, не росли при температурі +4 °С, але зберігали життєздатність і поновлювали ріст при перенесенні до сприятливих умов. При критично високій температурі ( +37 °С) досліджені види росли по-різному, у переважної більшості ріст був відсутній, а штами Kuehneromyces mutabilis та Lentinus edodes повністю втрачали свою життєздатність.
The article is devoted to the determination of the conditions for cultivation of higher Basidiomycetes mushrooms to be used for the production of food and health-promoting products. Seven agar media were tested for mushrooms cultivation. It was established that oatmeal agar medium was for more suitable for the most researched strains.
Опис
Ключові слова
Бібліографічний опис
Кудрявець, Є. В. Підбір оптимальних умов вирощування міцелію для штучного культивування їстівних грибів / Є. В. Кудрявець, В. О. Красінько, М. Л. Ломберг // Харчова промисловість. - Київ : НУХТ, 2015. - № 17. - С. 57-60.
