Application of membrane filtration processes in whey processing
Вантажиться...
Дата
2016
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Видавець
Анотація
Membrane separation techniques are extensively used in the dairy industry, especially in cheese whey processing. In this study, the potential of an integrated membrane process based on ultrafiltration (UF) and nanofiltration (NF) was investigated for fractionation of whey components, such as proteins, fat, lactose and mineral salts.
Опис
Ключові слова
whey, nanofiltration, ultrafiltration, integrated membrane process, whey processing, сироватка, нанофільтрація, ультрафільтрація, інтегрований мембранний процес, переробка молочної сироватки
Бібліографічний опис
Application of membrane filtration processes in whey processing / I. Özdemir, Y. A. Jarma, E. Altıok та ін. // Environmental Protection: from Sorbents to Membranes. – Kiev : ART OK, 2016. – С. 27–32.