Проблеми та перспективи виготовлення безглютенових хлібобулочних виробів в Україні
Дата
2015
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
В тезах наведено короткий огляд проблем харчування вразливих/чутливих груп населення, зокрема осіб з непереносимістю глютену. Висвітлено світові тенденції розвитку ринку спеціалізованих безглютенових продуктів. Обґрунтовано необхідність виготовлення безглютенових виробів вітчизняного виробництва. Abstracts provide an overview of food problems of vulnerable / sensitive population groups, including people with gluten intolerance. Global marketing trends of specific gluten-free products are discussed. The necessity of manufacturing gluten-free products of Ukrainian origin is also substantiated.
Опис
Ключові слова
типи глютензалежних захворювань, вимоги до безглютенової продукції, ринок безглютенових продуктів, світовий досвід, безглютенові хлібобулочні вироби, gluten-free bread, gluten-related disorders, requirements for gluten-free products, market of gluten-free products, world experience, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
Бібліографічний опис
Семенова, А. Б. Проблеми та перспективи виготовлення безглютенових хлібобулочних виробів в Україні / А. Б. Семенова, Ю. С. Приходько, В. І. Дробот // Продовольчі ресурси: проблеми і перспективи : ІІІ Міжнародна науково-практична конференція, 4 листопада 2015 р.: зб. наук. праць за матеріалами конф. – Інститут продовольчих ресурсів НААН України. – К. : ННЦ ІАЕ, 2015. – С. 89-91.