Дослідження адсорбції колоїдних речовин яблучного соку палигорськітом
Файли
Дата
2005
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Вивчено можливість і визначено оптимальні технологічні параметри використання природного дисперсійного мінералу палигорськіту в технології прояснення яблучного соку. Встановлено, що в обробленому соку найсуттєвіше зменшується кількість колоїдних речовин, насамперед пектинів, порівняно з контролем. Це дає підстави припустити, що саме адсорбція пектинових речовин поверхнею сорбенту сприяє проясненню соку.
Possibility is studied and optimum technological parameters of the use of natural dispersion mineral of paligorscit in the technology of clearing up of apple juice are defined. It is determined that in processed juice quantitys of colloid matters diminishes considerably, first of all pectins, in comparison with the control. This gives the grounds to assume that exactly the adsorption of pectin matters by the sorbent surface assists to clear up juice.
Possibility is studied and optimum technological parameters of the use of natural dispersion mineral of paligorscit in the technology of clearing up of apple juice are defined. It is determined that in processed juice quantitys of colloid matters diminishes considerably, first of all pectins, in comparison with the control. This gives the grounds to assume that exactly the adsorption of pectin matters by the sorbent surface assists to clear up juice.
Опис
Ключові слова
пектинові речовини, палигорськіт, адсорбція, яблучний сік, колоїди, pectin matters, paligorscit, adsorption, apple juice, colloids, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, кафедра технології консервування
Бібліографічний опис
Дослідження адсорбції колоїдних речовин яблучного соку палигорськітом / С. В. Матко, В. В. Манк, Л. М. Мельник, Н. А. Жестерева // Харчова промисловість, – 2005. – № 4. – С. 50–53.