Дослідження адсорбції колоїдних речовин яблучного соку палигорськітом

Ескіз

Дата

2005

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Вивчено можливість і визначено оптимальні технологічні параметри використання природного дисперсійного мінералу палигорськіту в технології прояснення яблучного соку. Встановлено, що в обробленому соку найсуттєвіше зменшується кількість колоїдних речовин, насамперед пектинів, порівняно з контролем. Це дає підстави припустити, що саме адсорбція пектинових речовин поверхнею сорбенту сприяє проясненню соку.
Possibility is studied and optimum technological parameters of the use of natural dispersion mineral of paligorscit in the technology of clearing up of apple juice are defined. It is determined that in processed juice quantitys of colloid matters diminishes considerably, first of all pectins, in comparison with the control. This gives the grounds to assume that exactly the adsorption of pectin matters by the sorbent surface assists to clear up juice.

Опис

Ключові слова

пектинові речовини, палигорськіт, адсорбція, яблучний сік, колоїди, pectin matters, paligorscit, adsorption, apple juice, colloids, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, кафедра технології консервування

Бібліографічний опис

Дослідження адсорбції колоїдних речовин яблучного соку палигорськітом / С. В. Матко, В. В. Манк, Л. М. Мельник, Н. А. Жестерева // Харчова промисловість, – 2005. – № 4. – С. 50–53.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced