Функціональні та спеціальні харчові продукти як основа підтримання здоров’я населення України

Ескіз

Дата

2016

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Використання природних флавоноїдів, зокрема кверцетину, є перспективним напрямком розширення групи м'ясних продуктів. Антиоксидантна активність кверцетину обумовлена його здатністю пригнічувати процеси перекисного окислення ліпідів, знижувати вміст вільних радикалів. Кверцетин відновлює структуру ушкоджених клітин печінки людини, перешкоджає згущенню крові, зміцнює імунну систему, регулює обмін глюкози в організмі. The use of natural flavonoids, in particular quercetine, is a promising direction of extension of the group of meat products. The antioxidant activity of quercetine is caused by its ability to inhibit lipid peroxidation, reduce the content of free radicals. Quercetine restores the structure of damaged liver cells rights, prevent blood clotting, strengthens the immune system, regulates glucose metabolism in the body.

Опис

Ключові слова

кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів, функціональні харчові продукти, спеціальні харчові продукти, кверцетин, водна витяжка з лушпиння цибулі, functional foods, special foods, Quercetin, a water extract of onionskin

Бібліографічний опис

Іванова, Т. М. Функціональні та спеціальні харчові продукти як основа підтримання здоров’я населення України / Т. М. Іванова, Л. В. Пешук // Здоров’я, харчування довголіття : науково-практична конференція, 16-17 травня 2016 р., м. Київ. – 2016. - Т. 25, №2 – С. 342-344.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced