Функціональні та спеціальні харчові продукти як основа підтримання здоров’я населення України
Файли
Дата
2016
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Використання природних флавоноїдів, зокрема кверцетину, є перспективним напрямком розширення групи м'ясних продуктів. Антиоксидантна активність кверцетину обумовлена його здатністю пригнічувати процеси перекисного окислення ліпідів, знижувати вміст вільних радикалів. Кверцетин відновлює структуру ушкоджених клітин печінки людини, перешкоджає згущенню крові, зміцнює імунну систему, регулює обмін глюкози в організмі.
The use of natural flavonoids, in particular quercetine, is a promising direction of extension of the group of meat products. The antioxidant activity of quercetine is caused by its ability to inhibit lipid peroxidation, reduce the content of free radicals. Quercetine restores the structure of damaged liver cells rights, prevent blood clotting, strengthens the immune system, regulates glucose metabolism in the body.
Опис
Ключові слова
кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів, функціональні харчові продукти, спеціальні харчові продукти, кверцетин, водна витяжка з лушпиння цибулі, functional foods, special foods, Quercetin, a water extract of onionskin
Бібліографічний опис
Іванова, Т. М. Функціональні та спеціальні харчові продукти як основа підтримання здоров’я населення України / Т. М. Іванова, Л. В. Пешук // Здоров’я, харчування довголіття : науково-практична конференція, 16-17 травня 2016 р., м. Київ. – 2016. - Т. 25, №2 – С. 342-344.