Дослідження осмотичного зневоднення гарбуза
Дата
2017-02-14
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У статті наведено результати експериментального дослідження осмотичного зневоднення гарбуза в розчині солі різних концентрацій та за температури 50 °С. Аналіз отриманих даних показав: зі збільшенням концентрації розчину тривалість зневоднення зменшується і раніше починається період насичення гарбуза сіллю.
The article outlines the results of experimental research on the osmotic dehydration of pumpkins in salt solution at different concentration values and temperature amounting to 50°С. The analysis of the given data indicates that the increase of concentration value of solution hinders the dehydration process and contributes to the quickening of saturation of pumpkin with salt.
The results of the research allowed us to determine the threshold time between the periods of pumpkins’ dehydration and their saturation with salt.
В статье приведены результаты экспериментального исследования осмотического обезвоживания тыквы в растворе соли различных концентраций и при температуре 50 °С. Анализ полученных данных показал: с увеличением концентрации раствора продолжительность обезвоживания уменьшается и раньше начинается насыщение тыквы солью.
Результаты исследований позволили определить предельное время между периодами обезвоживания тыквы и насыщения солью.
Опис
Ключові слова
гарбуз, осмотичне зневоднення, температура, розчин солі, pumpkin, osmotic dehydration, temperature, temperature, temperature, кафедра технології консервування