Використання екстракту пустирника у виробництві льодяникової карамелі
Дата
2016
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Розглянуто можливість використання екстрактів лікарських трав, зокрема пустирника, для збагачення карамелі біологічно-активними речовинами. Процес екстрагування рослинної сировини, зокрема пустирника, потребує вивчення цілого ряду факторів. Для отримання екстракту високої якості необхідно враховувати не лише кількість сухої речовини, але й ступінь її подрібнення, температуру та тривалість екстрагування.
The possibility of using herbal extracts, including motherwort, to enrich caramel biologically active substances. The process of extracting the plant material, including motherwort, requires the study of a number of factors. For high quality extract must consider not only the quantity of dry matter, but the degree of grinding, temperature and duration of extraction.
Опис
Ключові слова
карамель, пустирник, екстракт, карамельна маса, цукровий діабет, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів, caramel, motherwort, extract, caramel mass, diabetes
Бібліографічний опис
Дорохович, А. М. Використання екстракту пустирника у виробництві льодяникової карамелі / А. М. Дорохович, Л. С. Мазур, С. В. Савчук // «Технологічні аспекти підвищення конкурентоспроможності хліба і хлібобулочних виробів» та «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі» : матеріали міжнародних науково-практичних конференцій. – К. : НУХТ, 2016. – С. 146-147.