Use of reflection spectra in the near infrared region for oil and fat analysis of products

Ескіз

Дата

2015

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Schroth indispensable as high protein additives in the production of fodder for large cattle, pigs, birds, because it contains natural proteins, fiber, vitamins E and C, potassium, phosphorus and other minerals. NIR analyzer makes it possible to automatically calculate the first and second derivative reflectance spectra. Comparison charts showed that more extremes there is depending on the graph of the second derivative of reflection coefficient, that is, through this analysis can be experimentally determine the effect of vibration spectra of other chemical bonds to the formation of the main analytical strips for further quantitative spectral analysis.

Опис

Ключові слова

кафедра фізики та професійної безпеки, кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації, іnfrared spectroscopy, reflectance spectra, sunflower meal, інфрачервона спектроскопія, спектри відбивання, соняшниковий шрот, инфракрасная спектроскопия, спектры отражения, подсолнечный шрот

Бібліографічний опис

Hutsalo, I. Use of reflection spectra in the near infrared region for oil and fat analysis of products / Hutsalo Inna, Litvynchuk Svitlana, Okopna Jana // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 81 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 23–24 квітня, 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – Ч. 2. – С. 404.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced