Дослідження антиоксидантних властивостей екстрактів з нетрадиційної рослинної сировини

Ескіз

Дата

2011

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Складено композиції з квітів бузини та липи, пагонів чорниці, листя меліси, малини, суниці, чорної смородини, що є джерелами біологічно активних сполук антиоксидантної дії. Підібрано оптимальні умови одержання екстрактів, визначено вміст в них фенольних сполук, катехінів, дубильних речовин та їх активність у тесті з 2,2-дифеніл-1-пікрилгідразилом.
Done composition of flowers elderberry and lime, blueberry shoots, lemon balm leaves, raspberries, strawberries, black currants, which are sources of biologically active compounds, antioxidant action. The optimum conditions for obtaining extracts, determined the content of phenolic compounds, catechins, tannins and their activity in the test with 2,2-diphenyl-1-pikrylhidrazylom.

Опис

Ключові слова

біологічно активні речовини, biologically active compounds, екстракт, антиоксидант, флавоноїди, кафедра експертизи харчових продуктів, ДФПГ, рослинна сировина, extracts, antioxidant, flavonoids, plant materials, DPPH, free radical scavenging activity

Бібліографічний опис

Іванова, В. Д. Дослідження антиоксидантних властивостей екстрактів з нетрадиційної рослинної сировини / В. Д. Іванова, Н. С. Каряка // Наукові праці НУХТ. - 2011. - № 37. - С. 89-95.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced