Технологія та біологічна цінність молочно-білкових копреципітатів

Ескіз

Дата

2016

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Розглянуто традиційні та сучасні способи виробництва білкових концентратів, виділено їх переваги та недоліки. Запропоновано технологію виробництва молочно-білкових копреципітатів на основі білково-вуглеводної молочної сировини з використанням як коагулянтів пюре із ягід журавлини та калини. Досліджено хімічний склад і білкову складову копреципітатів і доведено їхню високу харчову та біологічну цінність. The traditional and modern methods of protein concentrates production are considered, their advantages and disadvantages are highlighted. The technology of of milk-protein co-precipitates production on the basis of protein-carbohydrate dairy raw materials with the use of cranberry and viburnum purees as coagulants is proposed. The chemical composition and protein component of the co-precipitates are investigated and their high nutritional and biological value were proved.

Опис

Ключові слова

дефіцит білка, білково-вуглеводна молочна сировина, сколотини, журавлина, калина, молочно-білковий копреципітат, біологічна цінність, protein deficiency, protein-carbohydrate dairy raw materials, buttermilk, cranberry, viburnum, milk-protein co-precipitate, biological value, кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції

Бібліографічний опис

Гніцевич, В. А. Технологія та біологічна цінність молочно-білкових копреципітатів / В. А. Гніцевич, Т. І. Юдіна, Л. Г. Дейниченко // Товари і ринки. – К. : КНТЕУ. – 2016. – №2.– С. 148-157.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced