Періодичне віброекстрагування харчового барвника із темних сортів винограду

Ескіз

Дата

2010

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Наведено результати теоретичних, експериментальних і проектних робіт, виконаних в науково-дослідній лабораторії кафедри процесів і апаратів харчових виробництв та технології консервування НУХТ щодо проблеми інтенсифікації процесу періодичного віброекстрагірованія харчового барвника з виноградного сировини. Отримана математична модель, яка описує процес вилучення Енін з винограду в залежності від температури екстрагенту, тривалості процесу та інтенсивності коливань віброперемешівающего пристрої та надає можливість встановити найбільш раціональні режими проведення процесу екстрагування запропонованим способом. Наводиться опис і принцип дії запатентірованого віброекстрактора періодичної дії з вібраційною системою перемішування, який забезпечує належні інтенсивні гідродинамічні умови протікання процесу, що наближають активну поверхню взаємодіючих фаз до 100%.
The aggregate results of theoretical, experimental and project works, executed in a research laboratory on the department of processes of food products and vehicles and technology of canning of NUPT in relation to the problem of intensification of process of the periodic vibroextracting of food dye from vine raw material are resulted, mathematical model which describes the process of extraction of enina from a vine depending on the temperature of extractant, durations of process and frequency of vibrations of vibromixing device and gives possibility to set the most rational modes of leadthrough of process of extracting the offered method. Description over of structure and principle of action of zapatentirovanogo vibroextractor of batch-type is brought with the oscillation system of interfusion, which provides the proper intensive hydrodynamic terms of flowing of process, approaches the active surface of interactive phases to 100 %.

Опис

Ключові слова

екстракт, концентрат, барвник, розчинник, біологічно активні речовини, extract, concentrate, dye, solvent, biological active matters, кафедра експертизи харчових продуктів, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв

Бібліографічний опис

Періодичне віброекстрагування харчового барвника із темних сортів винограду / Н. В. Попова, В. Л. Зав'ялов, В. С. Бодров, Т. Г. Мисюра, Ю. В. Запорожець // Вібрації в техніці та технологіях. - 2009. - № 4. - С. 137-140.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced