Immunobiotics and functional foods for the correction and prevention of immune system disorders

Ескіз

Дата

2017

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

There are many reasons a disturbance of intestinal microflora, diet high in polyunsaturated fats, antibiotics, stress, local and systemic inflammatory diseases and others. In many cases, several factors acting simultaneously. The consequences of intestinal microflora disturbance are complex and can cause both local (bowel disease) and systemic (metabolic disease) pathological conditions (Crohn's disease, diabetes, obesity, atopic dermatitis, allergies, etc.). Biological effects of probiotic microorganisms are strain-specific. Depending on the type, species, strain probiotic bacteria can have immunostimulatory, immunodeviatory (bipolar) and immunoregulatory / suppressive effect.

Опис

Ключові слова

immunobiotics, functional food, immune system, disorders, probiotics microorganisms, імунобіотики, функціональні продукти, імунна система, розлади, кафедра біотехнології і мікробіології, иммунобиотики, функциональные продукты, иммунная система, расстройства, кафедра біотехнології і мікробіології

Бібліографічний опис

Starovoitova, S. Immunobiotics and functional foods for the correction and prevention of immune system disorders / S. Starovoitova // Біотехнологія: звершення та надії : збірник тез VI Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої до 120-річчя НУБіП України, 14–16 листопада 2017 р., м. Київ. – КОМПРИНТ – С. 99–100.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced