Молозиво - основа для розробки імунного харчування

Ескіз

Дата

2016

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Молозиво – натуральне джерело всіх необхідних компонентів для підтримання активного імунітету і активації ослабленої імунної системи, тому воно є цінним продуктом для створення імунного харчування. Молозиво є багатим на захисні фактори імунітету, такі як: інтерферон, антитіла (імуноглобуліни), олігосахариди, білки, жири, вуглеводи, макро- і мікроелементи, вітаміни тощо. Крім цього, молозиво містить в 10 - 20 разів більше антитіл: IgG IgA, IgM, IgE, IgD ніж молоко, з яких головне значення фактора захисту має секреторний імуноглобулін А (sIgA), який з першим потраплянням до організму починає захищати слизові оболонки дитини і тим самим зміцнює імунітет. Colostrum - a natural source of all the necessary components to maintain an active immune activation and a weakened immune system because it is a valuable product for creating immune nutrition. Colostrum is rich in protective immunity factors such as interferon antibodies (immunoglobulins), oligosaccharides, proteins, fats, carbohydrates, macro- and micronutrients, vitamins and so on. In addition, colostrum contains 10 - 20 times more antibodies: IgG IgA, IgM, IgE, IgD than milk, of which the principal value of protection factor is secretory immunoglobulin A (sIgA), which first hit the body begins protect the mucous membranes of the child and thereby strengthening immunity.

Опис

Ключові слова

захисні фактори імунітету, антитіла, імунне харчування, protective factors of immunity, antibodies, immune nutrition, кафедра біотехнології і мікробіології

Бібліографічний опис

Бородіна, О. О. Молозиво - основа для розробки імунного харчування / О. О. Бородіна, І. В. Лич // Біотехнологія : досвід, традиції та інновації: збірник наукових праць І міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, 14-15 грудня 2016 р. – К. : НУХТ, 2016. – С. 86-91.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced