Ефективність використання кріопротекторів при заморожуванні дикорослих і культивованих ягід

Ескіз

Дата

2017

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

У статті обґрунтовано доцільність використання в технологіях заморожування рослинної сировини кріопротекторів — сполук, здатних запобігати розвиткові ушкоджень біологічних об’єктів при їх заморожуванні і подальшій дефростації. Проведено порівняльні дослідження впливу попереднього оброблення ягід різними групами органічних та мінеральних кріопротекторів на здатність рослинних матеріалів до холодових адаптацій і, як наслідок, до збереження цілісності структури мембран та клітин ягід і зменшення втрат цінних біологічно активних речовин при тривалому зберіганні та дефростації.

Опис

Ключові слова

кріопротектори, заморожування, біологічні ушкодження, аскорбінова кислота, зберігання, криопротекторы, замораживание, биологические повреждения, аскорбиновая кислота, хранение, cryoprotectants, freezing, biological damage, ascorbic acid, storage, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Сімахіна, Г. О. Ефективність використання кріопротекторів при заморожуванні дикорослих і культивованих ягід / Г. О. Сімахіна, С. В. Халапсіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 3. - С. 179-185.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced