Спосіб виробництва яблучних снеків (Патент на винахід №113587)

Ескіз

Дата

2017

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Винахід стосується способу виробництва яблучних снеків, який передбачає миття, нарізання яблук, двостадійне сушіння, охолодження й пакування, причому в способі додатково проводять сортування та калібрування яблук, очищення їх від неїстівних частин, після чого нарізані яблука бланшують у цукровому сиропі концентрацією 10-60 % при співвідношенні яблук і сиропу як 1:1,8-1:2, з додаванням 0,1-5 % лимонної кислоти, протягом 0,5-2 хвилин, після чого відділені яблука витримують протягом 1-10 хвилин у цукровому сиропі концентрацією 10-60 % та температурою 18-25 °C з додаванням лимонної кислоти у кількості 0,1-5 % та аскорбінової кислоти у кількості 0,01-1 %, а потім відділяють від сиропу та направляють на першу стадію висушування, яку проводять конвективно-терморадіаційним способом з імпульсним введенням енергії при температурі теплоносія 35-85 °C та швидкості руху повітря в сушильній камері 1-10 м/с до вологості 20-25 %, а на другій стадії досушують конвективним способом при температурі 30-50 °C до вмісту вологи 8-10 %. The invention relates to a method for producing apple snails which includes washing, chopping apples, two-stage drying, cooling and packaging, the method further comprising sorting and calibrating apples, cleaning them from inedible parts, and then cutting the apples in a sugar syrup blend in a concentration of 10-60% with a ratio of apples and syrup as 1: 1,8-1: 2, with the addition of 0,1-5% citric acid, for 0,5-2 minutes, after which the separated apples are kept for 1-10 minutes in a sugar syrup at a concentration of 10 -60% and a temperature of 18-25 ° C the addition of citric acid in the amount of 0.1-5% and ascorbic acid in the amount of 0.01-1%, and then separated from the syrup and sent to the first stage of drying, which is carried out by a convective thermo-radiation method with pulsed input of energy at a temperature of the coolant of 35- 85 ° C and air velocity in a drying chamber of 1-10 m/s up to a humidity of 20-25%, and in the second stage dried by a convection method at a temperature of 30-50 ° C to a moisture content of 8-10%.

Опис

Ключові слова

яблучні cнеки, виробництво, інфрачервоне випромінювання, сушіння, конвективно-терморадіаційний спосіб, органолептичні показники, apple snacks, production, infrared radiation, drying, convective thermo-radiation method, organoleptic parameters, кафедра технології консервування, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв

Бібліографічний опис

Патент U 113587 UA, МПК A23L 19/18 (2016.01) A23B 7/02 (2006.01) F26B 3/02 (2006.01) F26B 3/30 (2006.01)Спосіб виробництва яблучних снеків / Малежик І. Ф., Дубковецький І. В., Бандуренко Г. М., Стрельченко Л. В. ; заявник НУХТ. – № a 2015 11035 ; заявл. 11.11.2015 ; опубл. 10.02.2017, Бюл. № 3, 2017 р.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced