Розроблення рецептури та способу виробництва ацидофільного кисломолочного напою, збагаченого пектином, маслянкою та екстрактом стевії
Файли
Дата
2018
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Запропоновано спосіб виробництва нового кисломолочного напою оздоровчого призначення. Обґрунтовано доцільність використання маслянки, пектину та екстракту стевії як джерел функціональних інгредієнтів в технології ацидофільного напою. Встановлено оптимальні дози внесення збагачувачів та їх вплив на фізико-хімічні властивості напою.
A method for the production of a new sour-milk drink for health purposes is proposed. The expediency of using buttermilk, pectin and stevia extract as sources of functional ingredients in the technology of acidophilic drink is substantiated. Optimal doses of enriching agents and their influence on the physicochemical properties of the drink have been established.
Опис
Ключові слова
кисломолочний напій, ацидофілін, функціональний харчовий продукт, маслянка, пектин, екстракт стевії, sour milk drink, acidophilin, functional product, buttermilk, pectin, extract of stevia, кафедра технології оздоровчих продуктів
Бібліографічний опис
Головня, М. М. Розроблення рецептури та способу виробництва ацидофільного кисломолочного напою, збагаченого пектином, маслянкою та екстрактом стевії / М. М. Головня, Н. О. Стеценко // Innovative approaches to the development of science : materials of international scientific and practical conference, 1 June 2018. – Dublin, Ireland : European scientific platform, 2018. – Part 2. – P. 187–190.