Подовження строку зберігання харчових продуктів за допомогою антибактеріального паковання
Дата
2015
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Для надання бактерицидних властивостей харчовим плівкам, їх збагачують біологічно активними речовинами для зменшення,інгібування або затримки росту мікроорганізмів на поверхні харчових продуктів. Активна речовина застосовується, з передбачуваною, мігрувальною швидкістю,
тобто зі швидкістю забезпечення ефективної дії речовини проти мікроорганізмів, що
означає зменшення кількості бактерій під час всього періоду зберігання. Занадто
високий рівень активної міграції речовини з плівки сприяє втраті її антибактеріальної активності. To provide bactericidal properties to food films, they are enriched with biologically active substances to reduce, inhibit or delay the growth of microorganisms on the surface of food products. The active substance is used, with a predicted, migratory rate,
that is, with the speed of ensuring the effective action of the substance against microorganisms that
means reducing the number of bacteria throughout the storage period. Too
the high level of active migration of the substance from the film contributes to the loss of its antibacterial activity.
Опис
Ключові слова
їстівне покриття, антибактеріальні властивості, паковання, edible coating, antibacterial properties, packaging, кафедра експертизи харчових продуктів
Бібліографічний опис
Шульга, О. С. Подовження строку зберігання харчових продуктів за допомогою антибактеріального паковання / О. С. Шульга, А. І. Чорна, Л. Ю. Арсеньєва // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практ. конф., 28-29 травня 2015 р., м. Київ. – К. : НУХТ, 2015 р. –С. 157-158.