Виділення біологічно активних штамів із кисломолочного продукту народів Кавказу
Дата
2015
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Досліджено мікрофлору некомерційного кисломолочного продукту мацун. Визначено, що домінуючими групами були молочнокислі бактерії родів Lactobacillus, Streptococcus та дріжджі. Для виділення чистих культур мікроорганізмів застосовано загальні мікробіологічні методи. Із дослідної продукції було вилучено 50 ізолятів. Комплекс морфологічних і біохімічних властивостей дозволив ідентифікувати наступні види молочнокислих бактерій: S. thermophilus, L. delbrueckii ssp. bulgaricus, L. delbrueckii ssp. lactis, L. helveticus та E. Durans.
The microflora of the non-commercial fermented milk product matsun have been investigated. It was found that the dominant lactic acid bacteria groups were genera Lactobacillus, Streptococcus and yeast. General microbiological methods were applied to obtain pure cultures of microorganisms. Allocated 50 isolates with investigational product. Complex morphological and biochemical properties allowed to identificate the following species of lactic acid bacteria: S. thermophilus, L. delbrueckii ssp. bulgaricus, L. delbrueckii ssp. lactis, L. helveticus and E. durans.
Опис
Ключові слова
молочнокислі бактерії, мацоні, селекція, селективні середовища, lactic acid bacteria, matsoni, selection, selective medium
Бібліографічний опис
Король, Ц. О. Виділення біологічно активних штамів із кисломолочного продукту народів Кавказу / Ц. О. Король, Д. О. Науменко // Продовольчі ресурси. – 2015. - № 4. – С. 46-52.