Інститут післядипломної освіти (м. Київ)
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8441
Переглянути
545 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Кінетика теплового потоку на поверхні тістових заготованок хлібобулочних виробів під час випікання(2024) Дудко, Сергій ДмитровичЗроблений аналіз кінетичних кривих теплового потоку на поверхнях тістової заготованки під час випікання хлібобулочних виробів, отриманих О. Лісовенком за допомогою мініатюрних датчиків теплового потоку. Надані пояснення виявленого О. Лісовенком феномену щодо наявності локальних екстремумів у кривої теплового потоку на відкритій поверхні тістових заготованок у першій третині тривалості випікання. Показано, що ці екстремуми є наслідком змін електрорушійної сили, що генерується датчиком, а не змінами власне теплового потоку. Висловлена думка, що криві кінетики падаючого теплового потоку мають бути гладкими, позбавленими локальних мінімумів і максимумів.Документ Fostering an innovative environment for transitioning from traditional to digital intellectual property economy(2024) Butnik-Siverskiy, Oleksandr; Kuznetsov, Valeriy; Petrenko, Vitalii; Butnik-Siverskyi, Serhii; Kuznetsov, Vitalii; Biernat-Jarka, Agnieszka; Sikora, KarolThe originality of the research is based on the fact that the economic and legal perspectives of intensifying the functioning and development of the innovative and intellectual environment in Ukraine were considered in terms of the definition of the "innovative and intellectual environment", its features, the relationship with human intellectual capital, the definition of intellectual property rights, a complex of interconnected systems in the infrastructure of innovative activity, a mechanism for the creation and functioning of production and financial formations related to the development of innovative potential, and with an organizational and functional structure that includes the transition to the intellectual property marketДокумент Цифрові та віртуальні активи: методологія, правові аспекти, нематеріальні ресурси(2024) Бутнік-Сіверський, Олександр БорисовичВизначено цифрові та віртуальні активи в людино-цифровому середовищі. Методологічно їх розглянуто з позиції реального та віртуального людино-цифрового середовища та їх нормативно-правового регулювання. Цифровий актив — це комп’ютерне оцифровування, цифровий контент; віртуальні активи — це цифрове вираження вартості. Визначено види віртуальних активів, учасників ринку віртуальних активів та ключові економічні фактори розвитку сфери віртуальних активів. Віртуальні активи у вірту альному людино-цифровому середовищі набувають більш чітких ознак віртуальності, що обумовлюють наявну економічну цінність торгувати у цифровому форматіДокумент Спрощений підхід до впровадження системи HAACP для HoReCa(2024) Блохіна, Ганна СергіївнаПредставлені основні вимоги до дотримання правил харчової безпеки для закладів HoReCa для участі у конференції «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації» - 2024р у збірнику матеріалів конференції. Розглянуто особливості застосування вимог системи ХАССП на всіх підприємствах харчової галузі, а також проведення внутрішнього аудиту на підприємствах та опис необхідних дій при впровадженні цієї системиДокумент Проблема недобросовісної конкуренції в аспекті цифровізації економіки(2024) Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович; Бутнік-Сіверський, Сергій ОлександровичРозглядається юридична природа недобросовісної конкуренції, нормативно-правові акти, що регулюють питання конкуренції та потребу їх змін у зв’язку з подальшою цифровізацією економіки. Визначено позиції поглибленого дослідження недобросовісної конкуренції при цифровізації економіки, як нове явищеДокумент Devising an economic-legal approach to the viability of innovative technology transfer in the process of its commercialization(2024) Butnik-Siverskiy, Oleksandr; Kirin, Roman; Doroshenko, Oleksandr; Dorozhko, HryhoriyМетою даного дослідження є визначення економічного ефекту від трансферу технології протягом періоду його життєздатності. У цій статті пропонується методологія, яка враховує відповідний розмір прибутку та накопичену суму роялті при комерційному використанні інноваційної технології. Обґрунтовано необхідність урахування перспективності трансферу інноваційної технології як початку її нового життєвого циклу. Встановлено можливість формалізації цього процесу у вигляді оцінки суми теперішніх вартостей усіх прогнозованих грошових потоків з урахуванням критерію прийнятності та бар’єрної ставки. Ми пропонуємо підхід, який, на відміну від існуючих, полягає у виділенні певного періоду життєздатності трансферу інноваційних технологій у життєвому циклі технології. Стверджується, що за результатами оновлення технології можна оцінити економічний ефект від її передачі за рахунок переваг впровадження та досягнення ліцензійної діяльності шляхом розширення кола ліцензіатів. Ми обґрунтовуємо можливість отримання прибутку та роялті ліцензіару як розмір інвестицій, які можуть і повинні бути спрямовані на розробку принципово нової або вдосконаленої технології по відношенню до попередньої. Перехід до нової технології зумовлює підвищення загального технологічного рівня та призводить до формування технологічного розриву між S-подібними кривими життя технічних систем і, паралельно, формує нову S-подібну криву нова технологічна система, заснована на нових знаннях. Реалізовано економіко-правовий підхід до розробки методики визначення економічного ефекту або життєздатності ТТ інноваційного рівня. Результати цього дослідження можуть бути використані при формуванні законодавчих та підзаконних національних нормативних актів, а також стати основою для подальших досліджень даної проблеми.Документ Фактори, що можуть обумовлювати недобросовісну конкуренцію в умовах цифровізації(2024) Бутнік-Сіверський, Олександр БорисовичРозглянуто недобросовісну конкуренцію, причини її прояву, чинники, що зумовлюють її поширення, статистику видів справ у спорах щодо об’єктів інтелектуальної власності. Наведено фактори та їх види, що обумовлюють можливе зростання проявів недобросовісної конкуренції в умовах цифровізації та наведено приклад ринку е-комерції, який стає все більш і більш перенасиченим, що впливатиме на рівень контролю проявів недобросовісної конкуренціїДокумент Інтенсивність інноваційного розвитку – прискорювач трансферу технологій(2024) Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович; Бутнік-Сіверський, Сергій ОлександровичУ статті розглядається інтенсивність інноваційного розвитку як один з інструментів прискорення трансферу технологій, що сприяє збільшенню розповсюдження нових наукових та техніко-технологічних досягнень; акцентується увага на змісті передачі технології, напрямах розробки інструментів трансферу технологій, сфері новітніх технологій, де головним об’єктом трансферу технологій є права інтелектуальної власності, а також на створенні, розвитку та підтримці інноваційно-інтелектуального середовища; розглядається інтенсивність інноваційного розвитку як прискорювача трансферу технологій, з урахуванням його функцій, та впровадження організаційних форм в інноваційно-інтелектуальному середовищіДокумент The role of PR in the restaurant business: impact and opportunities(2024) Kuzmin, Oleg; Polyovyk, Volodymyr; Niemirich, Oleksandra; Mikhailov, Bohdan; Yavorska, Oksana; Bulakh, OlenaВ тезах доповіді досліджується роль і значення зв'язків з громадськістю (PR) у ресторанному бізнесі. У ньому обговорюються виклики, з якими стикається сучасний ресторанний бізнес, і підкреслюється, як такі PR-технології, як організація заходів, взаємодія зі ЗМІ та управління соціальними мережами, можуть сприяти успіху та розвитку закладів. Дослідження підкреслює необхідність постійного вдосконалення та адаптації PR-стратегій для ефективного реагування на мінливі споживчі вподобання, посилення конкуренції та попиту на здорову та екологічну їжу. Воно також підкреслює важливість аналізу зворотного зв'язку з клієнтами та моніторингу реакції аудиторії для оцінки ефективності PR-стратегій. Виявлено, що позитивний імідж ресторану, досягнутий за допомогою PR, привертає увагу клієнтів, формує довіру споживачів, ефективно управляє кризовими ситуаціями та сприяє розвитку партнерських відносин. Результати дослідження підкреслюють важливість PR у ресторанному бізнесі та наголошують на необхідності стратегічного PR-планування та реалізації для досягнення успіху на конкурентному ринкуДокумент Покращення якості протруювання насіння з модифікованим вібраційним дозатором бункера(2023) Вечера, Олег Миколайович; Куянов, Володимир ВікторовичВ тезах зозглядається варіант використання вібраційного дозатора для підвищення продуктивності і рівномірності потоку насіння. Для цього аналізуються параметри випускного отвору, фізико-механічні властивості насіння, а також вивчається вплив коливального руху бункера на потік насіння. Особлива увага приділяється змінам кутів тертя при вібраціях і їх впливу на рівномірність дозування Проблему впливу кутів тертя і гальмівного опору висипанню насіння розглядають у зв'язку із застосуванням активних розподільників. Запропоновано розрахувати максимальну швидкість висипання насіння з використанням вібраційного дозатора і визначити оптимальні параметри бункера для досягнення максимальної продуктивності й мінімальної нерівномірності дозування