Формування вітчизняного ринку безглютенових харчових продуктів

Ескіз

Дата

2018

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Представлено форми непереносимості білка злакових культур – целіакія та непереносимість глютену, які є розповсюдженими генетичними захворюваннями. Єдиним методом лікування хворих є безглютенова дієта. Ринок безглютенової продукції в Україні перебуває на стадії формування, основну частину його становлять продукти імпортного виробництва. Вітчизняні виробники мають можливість долучитися до розроблення такої категорії продукції за умови готовності відповідати регламенту Європейської асоціації спілок целіакії (AOECS) стосовно безглютенового виробництва. The form of intolerance of the cereal protein is presented - celiac disease and gluten intolerance, which are common in genetic diseases. The only method of treating patients is gluten-free diet. Gluten-free products market in Ukraine is in the stage of formation, the bulk of it is made up of imported products. Domestic producers have the opportunity to engage in the development of such a category of products, subject to being prepared to comply with the rules of the European Association of Celiac Diseases (AOECS) in relation to gluten-free production.

Опис

Ключові слова

безглютенові харчові продукти, целіакія, непереносимість глютену, сегментація ринку безглютенових харчових продуктів, gluten-free foods, celiac disease, gluten intolerance, market segmentation of gluten-free foods, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Краєвська, С. Формування вітчизняного ринку безглютенових харчових продуктів / С. Краєвська, Н. Стеценко // Товари і ринки. - 2018. - №4(28). - С. 36-46.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced