Соус кизиловий (патент на корисну модель № 110794)

Ескіз

Дата

2016

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Корисна модель відноситься до харчової промисловості, а саме до консервної галузі, може бути використана в сфері громадського харчування. Соус кизиловий містить пюре кизилове, яблучне, сіль, цукор при наступному співвідношенні компонентів, мас.%: Пюре кизилове – 45…55 Пюре яблучне – 37,95…48,75 Цукор – 4,65…5,0 Сіль – 0,55…0,6 Прянощі (кардамон, бад’ян, перець чорний горошок, лавровий лист) – 0,85…1,5. Технічний результат корисної моделі полягає в отриманні продукту з використанням пюре кизилу, яблука, що володіє високими смаковими властивостями, вмістом біологічно активних речовин і рекомендований для масового споживання, а також, з метою оздоровчо-профілактичної дії на організм людини. The useful model refers to the food industry, namely the canning industry, can be used in the catering industry. Cucumber sauce contains сornel puree, apple puree, sugar with the following ratio of components,% by weight: Сornel puree - 45 ... 55 Аpple puree – 37,95…48,75 Sugar - 4.65 ... 5.0 Salt - 0,55 ... 0,6 Spices (cardamom, badyan, black pepper, bay leaf) - 0.85 ... 1.5. The technical result of a useful model is to obtain a product using mashed potatoes, apple, which has high flavor properties, the content of biologically active substances, and is recommended for mass consumption, as well as for the purpose of health and preventive action on the human body.

Опис

Ключові слова

пюре кизилове, пюре яблучне, цукор, прянощі, сornel puree, apple puree, sugar, spices, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв, кафедра технології консервування

Бібліографічний опис

Патент 110794 UA, МПК A23L 23/00 (2016.01), A23L 27/00 (2016.01) Соус кизиловий / Мельник Л. М., Матко С. В., Костючик О. О., Грушковська А. О. ; власник Національний університет харчових технологій. - № u 201603169 ; заявл. 28.03.2016 ; опубл. 25.10.2016, Бюл. № 20, 2016 р.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced