Соус кизиловий (патент на корисну модель № 110794)
Дата
2016
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Корисна модель відноситься до харчової промисловості, а саме до консервної галузі, може бути використана в сфері громадського харчування.
Соус кизиловий містить пюре кизилове, яблучне, сіль, цукор при наступному співвідношенні компонентів, мас.%:
Пюре кизилове – 45…55
Пюре яблучне – 37,95…48,75
Цукор – 4,65…5,0
Сіль – 0,55…0,6
Прянощі (кардамон, бад’ян, перець чорний горошок, лавровий лист) – 0,85…1,5.
Технічний результат корисної моделі полягає в отриманні продукту з використанням пюре кизилу, яблука, що володіє високими смаковими властивостями, вмістом біологічно активних речовин і рекомендований для масового споживання, а також, з метою оздоровчо-профілактичної дії на організм людини.
The useful model refers to the food industry, namely the canning industry, can be used in the catering industry.
Cucumber sauce contains сornel puree, apple puree, sugar with the following ratio of components,% by weight:
Сornel puree - 45 ... 55
Аpple puree – 37,95…48,75
Sugar - 4.65 ... 5.0
Salt - 0,55 ... 0,6
Spices (cardamom, badyan, black pepper, bay leaf) - 0.85 ... 1.5.
The technical result of a useful model is to obtain a product using mashed potatoes, apple, which has high flavor properties, the content of biologically active substances, and is recommended for mass consumption, as well as for the purpose of health and preventive action on the human body.
Опис
Ключові слова
пюре кизилове, пюре яблучне, цукор, прянощі, сornel puree, apple puree, sugar, spices, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв, кафедра технології консервування
Бібліографічний опис
Патент 110794 UA, МПК A23L 23/00 (2016.01), A23L 27/00 (2016.01) Соус кизиловий / Мельник Л. М., Матко С. В., Костючик О. О., Грушковська А. О. ; власник Національний університет харчових технологій. - № u 201603169 ; заявл. 28.03.2016 ; опубл. 25.10.2016, Бюл. № 20, 2016 р.