Дослідження біохімічного складу сировини для створення соковмісного оздоровчого напою
Дата
2019
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
При створенні сучасних оздоровчих напоїв доцільно використовувати натуральні соки та екстракти лікарської рослинної сировини, які є найбільш доступними джерелами біологічно активних речовин, мікроелементів, біоантиоксидантів. Купажування виноградного соку з екстрактом кіпрею вузьколистого дозволяє забезпечити високу антиоксидантну активність та загальнозміцнюючу дію розробленого продукту. When creating modern health drinks, it is advisable to use natural juices and extracts of medicinal plant materials, which are the most accessible sources of biologically active substances, trace elements, bio-antioxidants. Blending grape juice with an extract of narrow-leaved fireweed allows to provide high antioxidant activity and tonic effect of the developed product.
Опис
Ключові слова
соковмісний напій, виноградний сік, оздоровчий напій, екстракт кіпрею вузьколистого, juice drink, grape juice, health drink, fireweed extract, кафедра технології оздоровчих продуктів
Бібліографічний опис
Кравець, Я. Дослідження біохімічного складу сировини для створення соковмісного оздоровчого напою / Я. Кравець, Н. Стеценко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 85 Ювілейної міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій, 11–12 квітня 2019 р. – К. : НУХТ, 2019. – Ч. 1. – С. 64.