Взаємозв’язок конкурентоспроможності та витрат на страхування підприємств харчової промисловості України
Файли
Дата
2019
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У рамках дослідження охарактеризовано показники ефективності та конкурентоспроможності підприємств харчової промисловості України протягом 2013-2017 років. Визначено темпи зміни витрат на страхування для вибраного переліку підприємств. Дано авторське визначення поняття «конкурентоспроможності» як комплексної порівняльної характеристики, що визначає ступінь переваги сукупності показників одного підприємства над сукупністю показників інших підприємств і характеризує спроможність вести суперництво.
The research describes the indicators of efficiency and competitiveness of food industry enterprises in Ukraine during 2013-2017. The rate of change in insurance costs for the selected business list has been determined. The author's definition of the concept of "competitiveness" as an integrated comparative characteristic is given, which determines the degree of advantage of the aggregate of indicators of one enterprise over the aggregate of indicators of other enterprises and characterizes the ability to compete.
Опис
Ключові слова
страхування, витрати на страхування, харчова промисловість, конкурентоспроможність підприємства, ефективність, insurance, insurance costs, food industry, competitiveness of enterprise, efficiency, кафедра фінансів
Бібліографічний опис
Шірінян, Л. В. Взаємозв’язок конкурентоспроможності та витрат на страхування підприємств харчової промисловості України / Л. В. Шірінян, М. І. Арич // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 85 Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2019 р. – Київ : НУХТ, 2019 р. – Ч. 3. – С. 319.