Барвні речовини в очистці соку карбонатом кальцію
Файли
Дата
2014
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Підвищення ефективності очищення вапнованого соку СаСО3 можливе завдячуючи більш широкому пізнанню механізму очищення соку під час карбонізації. У технології цукру стверджується, що очищення відбувається внаслідок адсорбції несахарозних речовин на поверхні твердої фази карбонату кальцію. Очищення вапнованого соку твердою фазою СаСО3 відбувається лише під час зростання його частинок. Якщо очищення відбувається лише під час росту частинок карбонату кальцію, то несахарозні речовини повинні знаходитися всередині частинок СаСО3. Шляхом розмивання частинок карбонату кальцію розчином соляної кислоти підтверджено, що несахарозні речовини знаходяться в середині кристалів карбонату кальцію та встановлено, на якому етапі періодичної карбонізації.
Опис
Ключові слова
барвні речовини, тверда фаза, карбонізація, вапнований сік, адсорбція, карбонат кальцію, colored substances, solid phase, carbonization, liming juice, adsorption, calcium carbonate, кафедра технології цукру і підготовки води
Бібліографічний опис
Барвні речовини в очистці соку карбонатом кальцію / В. М. Логвін, А. С. Мартинюк, Ю. М. Резніченко, В. Ю. Виговський // Цукор України. – 2014. - №8 (107). - С. 27-31.