Мікроорганізми покращують якість ґрунту та його родючість
Файли
Дата
2019
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Охарактеризована роль мікроорганізмів, які мають значний вплив на родючість ґрунту. Родючість ґрунту визначається, перш за все, кількістю корисної мікрофлори. Під впливом бактерій в ґрунті відбувається синтез корисних речовин. Рослинні і тваринні рештки, розкладаючись під дією мікроорганізмів, накопичуються в ґрунті у вигляді органічної речовини – гумусу, який і є основним критерієм при оцінці родючості ґрунту. Найбільша активність ґрунтової біоти виявляється саме в верхньому шарі ґрунту. При цьому до 90 % біологічної активності припадає на гриби і бактерії.
Опис
Ключові слова
ґрунт, мікроорганізми, якість ґрунту, азотфіксація, soil, microorganisms, soil quality, nitrogen fixation, кафедра екології та екоменеджменту
Бібліографічний опис
Захарова, Р. А. Мікроорганізми покращують якість ґрунту та його родючість / Р. А. Захарова, Н. О. Бублієнко // Родючість ґрунтів як основа ефективного землекористування : матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції, 10-11 грудня 2019 р. – Київ : НУБІП. – 2019. – С. 15.