Сосиски консервовані, з підвищеним вмістом гемового заліза

Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Актуальним питанням сьогодення є збільшення асортименту м’ясних консервів. Варені ковбасні вироби мають обмежений термін зберігання, а також вимагають особливих умов зберігання на відміну від м’ясних консервів, які мають набагато більший термін реалізації. В сучасних технологіях пакування набуває поширення новий клас виробів традиційного асортименту, який завдяки використанню фізичних методів впливу на сировину, підвищеним вимогам до організації санітарної безпечності виробництв дозволяє виробляти продукцію подовженого терміну зберігання. Хоча харчова і біологічна цінність даних виробів дещо поступається традиційним видам м'ясних продуктів, однак при належному підборі рецептурних збагачувачів, цільовому використанню суміжних продуктів, що отримують при виробництві м'яса, в поєднанні з біологічними збагачувачами тваринного походження дозволяє розробляти нові види ковбасних виробів цільового призначення. Важливим є також підвищення рівня збалансованості не тільки білкового, а й жирно-кислотного складу. На жаль, споживач на українському ринку не має широкого вибору м’ясних продуктів тривалого зберігання, які збагачені макро- та мікроелементним складом, що потребує пошуку шляхів для збагачення харчових продуктів мікроелементами.

Опис

Ключові слова

сосиски, гемове залізо, білково-жирова емульсія, жири, клітковина, sausages, protein-fat emulsion, fats, fiber, heme iron, кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів

Бібліографічний опис

Пасічний, В. М. Сосиски консервовані, з підвищеним вмістом гемового заліза / В. М. Пасічний, Т. О. Хорунжа, Н. П. Логвиненко // Інноваційні технології виробництва та переробки тваринницької продукції : матеріали науково-практичної інтернет-конференції, 12 грудня 2017 р., Вінниця. – ВНАУ, 2017. – С. 128–131.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced