Дослідження процесу набухання насіння льону при різних температурах

Ескіз

Дата

2012

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Встановлено, що підвищення температури на кожні 20 0С практично вдвічі збільшувало швидкість набухання насіння льону на початковому етапі процесу. Найшвидше процес набухання протікав при температурі 60 0С, найповільніше – при 20 0С.Встановлено оптимальні умови проведення процесу набухання насіння льону: температура середовища – 60 0С; тривалість 22– хвилини. При цьому кількість поглиненої рідини становить 340 % до маси сухої наважки.

Опис

Ключові слова

насіння льону, функціональний інгредієнт, набухання, харчова цінність, flax seeds, functional ingredient, swelling, nutritional value, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Дослідження процесу мікрохвильового сушіння глоду / Н. О. Стеценко, А. О. Цільніцька, А. Ю. Кутна, Ю. В. Сидоренко // Здобутки, проблеми та перспективи розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу : Всеукр. наук.-практ. конф. : матер. конф. - 2012. - С. 246-248.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced