Дослідження процесу набухання насіння льону при різних температурах
Файли
Дата
2012
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Встановлено, що підвищення температури на кожні 20 0С практично вдвічі збільшувало швидкість набухання насіння льону на початковому етапі процесу. Найшвидше процес набухання протікав при температурі 60 0С, найповільніше – при 20 0С.Встановлено оптимальні умови проведення процесу набухання насіння льону: температура середовища – 60 0С; тривалість 22– хвилини. При цьому кількість поглиненої рідини становить 340 % до маси сухої наважки.
Опис
Ключові слова
насіння льону, функціональний інгредієнт, набухання, харчова цінність, flax seeds, functional ingredient, swelling, nutritional value, кафедра технології оздоровчих продуктів
Бібліографічний опис
Дослідження процесу мікрохвильового сушіння глоду / Н. О. Стеценко, А. О. Цільніцька, А. Ю. Кутна, Ю. В. Сидоренко // Здобутки, проблеми та перспективи розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу : Всеукр. наук.-практ. конф. : матер. конф. - 2012. - С. 246-248.