Управління ризиками при експлуатації об’єктів підвищеної небезпеки промислових підприємств
Loading...
Files
Date
item.page.orcid
item.page.doi
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Урядом України у 2018 році прийнята Концепція реформування системи управління охороною праці в Україні та План заходів щодо її реалізації, що ґрунтується на концепції управління ризиками. З метою ефективної реалізації завдань управління ризиком, зменшення матеріальних втрат і недопущення заподіяння шкоди об'єктам, матеріальним і культурним цінностям та довкіллю в разі виникнення надзвичайних ситуацій власникам підприємств харчової промисловості, необхідно розробити та затвердити документаціію з упередження виникнення надзвичайних ситуацій.Для підприємств харчової промисловості, характерне утоврення таких видів аварій: вибух (детонаційне горіння), спалах, пожежа, вогнева куля, викид хімічних речовин. У порядку реагування на надзвичайні ситуації характеру суб’єкт господарської діяльності, а також підприємства, установи, організації, одночасно з розробленням декларації безпеки розробляють і затверджують план локалізації і ліквідації аварій (ПЛАС) для кожного об’єкта підвищеної небезпеки, який вони експлуатують або планують експлуатувати.
Description
Citation
Володченкова, Н. В. Управління ризиками при експлуатації об’єктів підвищеної небезпеки промислових підприємств / Н. В. Володченкова, О. В. Хіврич // Проблеми цивільного захисту населення та безпеки життєдіяльності: сучасні реалії України : матеріали V Всеукраїнської заочної науково-практичної конференції, 30 квітня 2019 р. – Київ : НПУ імені М.П. Драгоманова, 2019. – С. 36–37.