Колагенові білки для інноваційних м’ясних технологій
Файли
Дата
2016
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У зв’язку з нинішнім дефіцитом тваринного білка в світі потреба в ньому населення задовольняється за рахунок інших джерел. Збільшення потреби в білкових продуктах на перспективу, з одного боку, і необхідністю забезпечення раціонального харчування – з іншого, призвело до виникнення і швидкого розвитку якісно нового напряму у виробництві їжі. Воно полягає в отриманні комбінованих продуктів харчування на основі значних потенційних ресурсів харчового білка, що не використовується зовсім або використовуваного вкрай нераціонально. В умовах сучасного виробництва, щоб залишатися конкурентоздатними, м’ясопереробні підприємства повинні постійно боротися за покращення якості та зменшення витрат на виготовлення продукції. Це провокує попит в рентабельних інгредієнтах, які можуть використовуватися як замінники м’яса і володіють аналогічною текстурою. В якості прямого замінника можуть застосовуватись тваринні білки.
Опис
Ключові слова
білкозин, фарш, колаген, варені ковбаси, кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів
Бібліографічний опис
Полумбрик, М. М. Колагенові білки для інноваційних м’ясних технологій / М. М. Полумбрик, В. М. Пасічний // Перспективи розвитку м'ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : програма і матеріали п'ятої Міжнародної науково-технічної конференції, 7-8 листопада 2016 р. – Київ : НУХТ, 2016. – С. 68–69.