Використання рослинної сировини для збагачення кисломолочних сирів антиоксидантної дії
Файли
Дата
2020
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
В роботі обґрунтовано перспективи використання рослинної сировини, а саме екстрактів кропиви дводомної (Urtica dioica L.), шавлії лікарської (Salvia officinalis), череди трироздільної (Bidens tripartita L.), чабрецю звичайного (Thymu), звіробою звичайного (Hypericum perforatum L.), зелені петрушки (Petroselinum crispum), кріпу запашного (Anethum graveolens) у виробництві кисломолочних сирів антиоксидантної дії. Досліджено біохімічний склад екстрактів та їх антиоксидантну активність. За органолептичними показниками та харчовою комбінаторикою розроблено фітокомпозиції рослинних екстрактів.
Опис
Ключові слова
рослинна сировина, кисломолочний сир, антиоксидантна активність, фітокомпозиції, plant raw materials, cottage cheese, antioxidant activity, phytocompositions, растительное сырье, творог, антиоксидантная активность, фитокомпозиции, кафедра технології оздоровчих продуктів
Бібліографічний опис
Гойко, І. Ю. Використання рослинної сировини для збагачення кисломолочних сирів антиоксидантної дії / І. Ю. Гойко, Н. О. Стеценко // Modern engineering and innovative technologies. – 2020. – Issue 11, Part 1. – Р. 49–52.