Перспективи використання харчових волокон у виробництві посічених м'ясних напівфабрикатів

Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Рослинні волокна стабілізують реологічні характеристики, поліпшують процес формування напівфабрикатів, виключають накопичення жиру на стінках формувального автомату. Значно скорочуються втрати під час смаження – до 30—50 %. Досліджені зміни органолептичних та функціонально-технологічних показників посічених напівфабрикатів (ковбаски-гриль) при заміні частини свинини на харчові волокна. Для цього створювали модельні м’ясні системи, які складалися із фаршу на основі м’яса свинячого напівжирного знежилованого (70-80%) та гідратованих харчових волокон (20-30%) із різним ступенем гідратації 1 : 4–10. Vegetable fibers stabilize rheological characteristics, improve the process of forming semi-finished products, eliminate the accumulation of fat on the walls of the molding machine. Significantly reduced frying losses - up to 30-50%. Changes of organoleptic and functional-technological parameters of chopped semi-finished products (grilled sausages) when replacing part of pork with dietary fiber are investigated. For this purpose, they created model meat systems that consisted of minced meat based on non-fat pork meat (70-80%) and hydrated dietary fiber (20-30%) with different degrees of hydration 1: 4-10.

Опис

Ключові слова

посічені м’ясні напівфабрикати, харчові волокна, рослинна сировина, chopped meat semi-finished products, dietary fiber, vegetable raw materials, кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів

Бібліографічний опис

Кияниця, В. В. Перспективи використання харчових волокон у виробництві посічених м'ясних напівфабрикатів / В. В. Кияниця, О. І. Гащук, О. Є. Москалюк // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : програма та тези матеріалів VIІI Міжнародної науково-технічної конференції, 5–6 листопада 2019 р. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 291–292.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced