Перспективність використання каротиновмісних білково-жирових емульсій в технології м'ясомістких напівфабрикатів
Дата
2015
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Метою роботи доведення можливості використання каротиновмісної сировини до складу білково-жирових емульсій для удосконалення технології м'ясомістких напівфабрикатів. У результаті досліджень змодельовано рецептури емульсій з оптимальними функціонально-технологічними характеристиками, до складу яких було включено: гарбуз подрібнений мускатного сорту (20...40%), молоко, олію рослинну, в якості текстуроформуючих та білоквмісних добавок курячу шкірку бланшовану або сухий білковий препарат СканПро, а також нанокомпозит кремнезем. Тобто, використання розроблених каротиновмісних білково-жирових емульсій в технології м'ясомістких кулінарних напівфабрикатів є перспективним, оскільки суттєво покращуються структурно-механічні та фізико-хімічні показники, підвищується харчова та біологічна цінність. Внесення каротиновмісних збагачувачів у м'ясні та м'ясомісткі продукти сприяє кращому засвоєнню каротину в організмі людини.
The aim of the work is to prove the possibility of using carotene-containing raw materials in the composition of protein-fat emulsions to improve the technology of meat-containing semi-finished products. As a result of research, the formulations of emulsions with optimal functional and technological characteristics were modeled, which included: crushed nutmeg (20...40%), milk, vegetable oil, as a texture-forming and protein-containing additives blanched chicken skin or dry protein preparation. ScanPro, as well as nanocomposite silica. That is, the use of the developed carotene-containing protein-fat emulsions in the technology of meat-containing culinary semi-finished products is promising, as structurally mechanical and physicochemical parameters are significantly improved, nutritional and biological value is increased. The introduction of carotene-containing fortifiers in meat and meat-containing products promotes better absorption of carotene in the human body.
Опис
Ключові слова
кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів, білковожирові емульсії, гарбуз, куряча шкірка, кремнезем, м'ясомісткі напівфабрикати, protein-fat emulsions, pumpkin, chicken skin, silica, meat-containing, semi-finished products
Бібліографічний опис
Гередчук, А. М. Перспективність використання каротиновмісних білково-жирових емульсій в технології м'ясомістких напівфабрикатів / А. М. Гередчук, В. М. Пасічний // Еколого-енергетичні проблеми сучасності : збірник наукових праць Всеукраїнської науково-технічної конференції молодих учених та студентів, 14 квітня 2015 р. – Одеса : ОНАХТ, 2015. – С. 192–194.