Дослідження впливу температурного режиму пророщування на показники якості зерна
Файли
Дата
2019
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Досліджено енергію та здатність проростання, життєздатність зародка, кінетику ступеню набухання зерна за температур: 16 °С, 18 °С, 20 °С, 25 °С. Встановлено, що за температури 16 – 18 °С усі зазначені показники фізіологічної повноцінності зерна знаходяться у межах норми, а мікробіологічна чистота сировини найвища. Встановлено, що вміст білка у процесі пророщування за вказаного режиму, у зерні гречки зменшується на 0,64%, у зерні пшениці – на 1,35%. Відмічено, що у зерні гречки кількість вітаміну С збільшилася у 3,32 рази, у пшениці – у 4 рази; кількість фенольних сполук зросла, відповідно, на 15, 12 мг/100 г у гречці та на 10, 35 мг/100 г у пшениці.
Опис
Ключові слова
кафедра технології оздоровчих продуктів, гречка, органолептичні показники, зерно пшениці, пророщування
Бібліографічний опис
Бажай-Жежерун, С. А. Дослідження впливу температурного режиму пророщування на показники якості зерна / С. Бажай-Жежерун, Ю. І. Коваль // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : збірник матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції, 14-15 листопада 2019 р. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 84–85.