Сирково-горіхова паста оздоровчого призначення
Дата
2020
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Метою дослідження є створення сирково-горіхової пасти оздоровчого призначення, на основі кисломолочного сиру нежирного, збагаченого комплексом біологічно активних речовин ядра горіха волоського, насіння гарбуза та сиропу з плодів шипшини. За результатами органолептичних досліджень було розроблено рецептуру сирково-горіхової пасти до складу якої ввійшли: сир кисломолочний нежирний – 56%; ядро горіха волоського – 28%; насіння гарбуза – 4%; сироп із плодів шипшини – 12%.
Розрахунок інтегрального скору поживних та біологічно активних речовин сирково-горіхової пасти показав, що даний харчовий продукт належить до групи функціональних.The aim of the study is to create a curd-nut paste for health purposes, based on low-fat cottage cheese, enriched with a complex of biologically active substances of walnut kernel, pumpkin seeds and rose hip syrup. According to the results of organoleptic studies, a recipe for cheese-nut paste was developed, which included: low-fat sour milk cheese - 56%; walnut kernel - 28%; pumpkin seeds - 4%; rose hip syrup - 12%.
Calculation of the integrated rate of nutrients and biologically active substances of curd-nut paste showed that this food product belongs to the group of functional.
Опис
Ключові слова
оздоровчий продукт, сирково-горіхова паста, health product, cheese-nut paste, кафедра технології оздоровчих продуктів
Бібліографічний опис
Кубицька, М. Сирково-горіхова паста оздоровчого призначення / М. Кубицька, Н. Івчук // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 86 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – Ч. 1. – С. 37.