Соус овочевий з ферментованою сировиною (патент на корисну модель № 136705)

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Корисна модель відноситься до харчової промисловості, а саме до консервної галузі, і може бути використаний в сфері громадського та оздоровчого харчування. Соус овочевий з ферментованою сировиною містить томатну пасту, пюре овочеве, цукор, спеції і воду. Згідно корисної моделі, як пюре овочеве використовують пюре ферментованих буряка столового і/або гарбуза, моркви та додатково вводять пюре ферментованого перцю гострого при наступному співвідношенні компонентів, мас. %: Томатна паста 30% 20-35 Пюре ферментованих буряка столового і/або гарбуза, моркви 30-50 Пюре ферментованого перцю гострого 1,5-4 Цукор 5,5 - 10 Спеції 0,05 - 0,15 Вода решта Технічний результат корисної моделі полягає в отриманні продукту з використанням пюре з ферментованих овочів, що володіє високими смаковими властивостями, вмістом біологічно активних речовин і може бути рекомендований, як для дієтичного, так і для масового споживання. The useful model refers to the food industry, namely the canning industry, and can be used in the field of catering and health. Vegetable sauce with fermented raw materials contains tomato paste, vegetable puree, sugar, spices and water. According to the useful model, as a vegetable puree use the puree of fermented table beets and / or pumpkin, carrots and additionally introduce a puree of fermented hot peppers in the following ratio, wt. %: Tomato paste 30% 20-35 Mashed fermented table beets and / or pumpkins, carrots 30-50 Puree of fermented hot pepper 1.5-4 Sugar 5.5 - 10 Spices 0.05 - 0.15 The rest of the water The technical result of the useful model is to obtain a product using a puree of fermented vegetables, which has high taste properties, content of biologically active substances and can be recommended for both dietary and mass consumption.

Опис

Ключові слова

ферментований перець гострий, hot peppers, vegetable sauce, соус овочевий, пюре, ферментований буряк столовий, гарбуз, ферментована морква, puree of fermented table beets, puree of fermented pumpkin, puree of fermented carrots, кафедра технології консервування, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв

Бібліографічний опис

Патент на корисну модель № 136705UA, МПК A23L 2/00, A23L 27/24 (2016.01). Соус овочевий з ферментованою сировиною / Бессараб О. С., Матко С. В., Мельник Л. М., Ткачук Н. А. ; власник Національний університет харчових технологій. – № u201903038 ; заявл. 28.03.2019 ; опубл. 27.08.2019, Бюл. № 16.

Зібрання