Спосіб виробництва соусу (патент на корисну модель №138733)

Ескіз

Дата

2019-01-10

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

В основу корисної моделі поставлена задача підвищення біологічної цінності соусу плодового за рахунок збагачення його вітаміном С та високопоживними рослинними компонентами для підвищення харчової цінності, а також розширення асортиментного ряду продукції зі збереженням високих органолептичних показників. Спосіб виробництва соусу включає підготовку плодової сировини, бланшування парою, протирання, змішування компонентів рецептури, термічну обробку. Як плодову основу використовують чорну смородину, яку бланшують парою протягом 3-4 хв., вносять подрібнені петрушку та імбир, цукор. Як термічну обробку використовують пастеризацію за температурою 75…80 °C протягом 10…12 хвилин при перемішуванні, охолоджують та перетирають через сито. Додають попередньо оброблені кедрові горіхи, піддані волого-тепловій обробці, у кількості 7-8 % від маси продукту.

Опис

Ключові слова

соус, кедрові горіхи, бланшування, волого-теплова обробка, прянощі, смородина чоорна, кафедра технології консервування, кафедра технології молока і молочних продуктів

Бібліографічний опис

Патент на корисну модель № 138733 UA,A23L23/00, A23L21/12 Спосіб виробництва соусу / Михалевич А. П., Скуйбіда В. В., Точкова О. В. ; заявник Національний університет харчових технологій. – u201905164 ; завл. 15.05.2019 ; опубл. 10.12.2019, Бюл. № 3, 2019 р.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced