Спосіб виробництва соусу (патент на корисну модель №138733)
Файли
Дата
2019-01-10
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
В основу корисної моделі поставлена задача підвищення біологічної цінності соусу
плодового за рахунок збагачення його вітаміном С та високопоживними рослинними
компонентами для підвищення харчової цінності, а також розширення асортиментного ряду продукції зі збереженням високих органолептичних показників. Спосіб виробництва соусу включає підготовку плодової сировини, бланшування парою,
протирання, змішування компонентів рецептури, термічну обробку. Як плодову основу
використовують чорну смородину, яку бланшують парою протягом 3-4 хв., вносять подрібнені
петрушку та імбир, цукор. Як термічну обробку використовують пастеризацію за температурою
75…80 °C протягом 10…12 хвилин при перемішуванні, охолоджують та перетирають через
сито. Додають попередньо оброблені кедрові горіхи, піддані волого-тепловій обробці, у кількості
7-8 % від маси продукту.
Опис
Ключові слова
соус, кедрові горіхи, бланшування, волого-теплова обробка, прянощі, смородина чоорна, кафедра технології консервування, кафедра технології молока і молочних продуктів
Бібліографічний опис
Патент на корисну модель № 138733 UA,A23L23/00, A23L21/12 Спосіб виробництва соусу / Михалевич А. П., Скуйбіда В. В., Точкова О. В. ; заявник Національний університет харчових технологій. – u201905164 ; завл. 15.05.2019 ; опубл. 10.12.2019, Бюл. № 3, 2019 р.