Утилізація бурякового жому з отриманням біогазу
Дата
2020
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
характеризовані відходи цукрової промисловості (буряковий жом). Запропонована анаеробна ферментація для отримання біогазу. Досліди проводили при 10 % дозі завантаження в термофільному режимі (50 °С). Тривалість бродіння 25 діб. Процес супроводжувався виділенням значної кількості біогазу з високим вмістом метану (до 67 %). Ефективність біотрансформації сухих речовин жому 90 %.
Wastes of the sugar industry (beet pulp) are characterized. Anaerobic fermentation for biogas production is proposed. The experiments were performed at 10 % loading dose in thermophilic mode (50 °C). The duration of fermentation is 25 days. The process was accompanied by the release of a significant amount of biogas with a high methane content (up to 67 %). The efficiency of biotransformation of pulp dry matter is 90 %.
Опис
Ключові слова
кафедра екології та екоменеджменту, цукрова промисловість, відходи, утилізація, буряковий жом, анаеробна ферментація, біогаз, sugar industry, waste, utilization, beet pulp, anaerobic fermentation, biogas
Бібліографічний опис
Бублієнко, Н. О. Утилізація бурякового жому з отриманням біогазу / Н. О. Бублієнко // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : програма та тези матеріалів ІХ-ї Міжнародної науково-технічної конференції, 10 – 11 листопада 2020 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2020. – С. 29–30.