Отримання ліпідного комплексу з фолікулярних яєць курей методом осадження гексаном
Дата
2015
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У статті описано процес отримання з фолікулярних яєць курей методом осадження гексаном ліпідного екстракту і визначення методом тонкошарової хроматографії (ТШХ) у його складі загальних ліпідів (ОЛ) і фосфоліпідів (ФЛ). Процес отримання ліпідного комплексу включав три стадії. Першою була стадія екстрагування фолікулярних яєць курей в етанолі й отримання ліпідної суспензії. Другою стадією була фільтрація суспензії й отримання фільтра ту — ліпідного екстракту, який поділяли на надосадну рідину і осад. Третьою стадією процесу було роздільне упарювання надосадної рідини і осаду, а також їх екстракція гексаном. Визначення загальних ліпідів і фосфоліпідів в отриманих екстрактах проводилося методом тонкошарової хроматографії.
Опис
Ключові слова
ліпідний комплекс, фосфоліпіди, загальні ліпіди, гексан, фолікулярні яйця, тонкошарова хроматографія, хлороформ, кафедра харчової хімії, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів
Бібліографічний опис
Бондарєва, В. Й. Отримання ліпідного комплексу з фолікулярних яєць курей методом осадження гексаном / В. Й. Бондарєва, В. В. Манк, О. М. Мірошников // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 2. – С. 217–222.