Специфічна дія різних харчових жирних кислот на стан серцево-судинної системи
Дата
2015
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У статті здійснено огляд впливу ненасичених жирних кислот на серцево-судинну систему з особливим акцентом на зміни профілю ліпопротеїнів. Зазначено, що дієтичні якості ліпідів можуть вплинути на метаболізм ліпопротеїнів, змінюючи їхні концентрації в крові, що більшою чи меншою мірою сприяє адгезії на стінках артерій. Харчові жирні кислоти визначають сприйнятливість ліпопротеїнів до окиснення, що також впливає на активацію молекул адгезії та інших чинників запалення.
Опис
Ключові слова
насичені жирні кислоти, мононенасичені жирні кислоти, saturated fatty acids, monounsaturated fatty acids, поліненасичені жирні кислоти, омега-3 ПНЖК, омега-6 ПНЖК, polyunsaturated fatty acids, omega-3 PUFA, omega-6 PUFA, кафедра готельно-ресторанної справи
Бібліографічний опис
Специфічна дія різних харчових жирних кислот на стан серцево-судинної системи / В. В. Сластін, Є. С. Самусєва, Л. В. Москальчук, О. М. Тищенко // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 4. – С. 7–16.