Закономірності процесу ферментативного гідролізу протопектину у пюре з м’якоті овочів для підвищення їх стабілізаційної здатності у складі морозива
Файли
Дата
2021
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Овочева сировина в якостінапівфабрикатівдля виробництва морозива поки що не знайшлаширокого застосування через низькі технологічні властивості, зокремаструктуруючу здатність. Однак пектини овочів володіють більш потужною комплексоутворювальноюздатністю порівняно з пектинами плодово-ягідної сировини. Тому розробканових способів активування пектиновмісної сировини шляхом гідролізу протопектинудля подальшого застосування у складі морозива є актуальним завданням наукового дослідження. Vegetable raw materials as semi-finished products for the production of ice cream has not yet been widely used due to low technological properties, in particular structuring ability. However, pectins of vegetables have a more powerful complexing ability compared to pectins of fruit and berry raw materials. Therefore, the development of new methods for activating pectin-containing raw materials by hydrolysis of protopectin for further use in ice cream is an urgent task of scientific research.
Опис
Ключові слова
ферментоліз, протопектин, овочі, кафедра технології молока і молочних продуктів, enzymolysis, protopectin, vegetables
Бібліографічний опис
Закономірності процесу ферментативного гідролізу протопектину у пюре з м’якоті овочів для підвищення їх стабілізаційної здатності у складі морозива / В. Я. Сапіга, А. П. Михалевич, Г. Є. Поліщук, Т. В. Осьмак // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій, 15–16 квітня 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – Ч. 1. – С. 309.